duminică, 3 ianuarie 2010

CUIBURI CU MERE SI SCORTISOARA

(mediu,cca 15 portii)
INGREDIENTE;
pentru aluat;300g faina,200g margarina,100g de zahar,2 oua,1/2 lingirita de bicarbonat stins cu suc de lamaie sau otet sau un pachet ALUAT FOETAJ
pentru umplutura;3 mere mari,50g pesmet,5 linguri zahar pudra,o lingurita de scortisoara pisata,2 plicuri zahar vanilat
pentru glazura;Se topesc intr-o craticioara 5-6 linguri de zahar pudra cu o ligura de suc de lamaie si o lingura de frisca lichida(daca avem prin frigider)

PREPARARE;
Din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat potrivit de tare care se lasa la rece,cca30 de minute.
EU am folosit aluat pentru foetaj.
Merele curatate de coaja se dau prin razatoare,se amesteca cu jumatate din pesmet,cu zaharul vanilat si cel pudra si cu praful de scortisoara.Cealalta jumatate din cantitatea de pesmet se imprastie pe toata suprafata foii de foetaj,pe care am lasat-o sa se dezghete la temperatura cameri apoi am derulat-o,lasand-o pe celofan.Pe aluatul de foetaj se intinde in strat uniform umplutura de mere,apoi se ruleaza cu grija,ajutandu-ne si de celofan,intr-un sul rotund,pe care il taiem cu un cutit in feliute egale,cam de 2-2,5cm.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza rulourile,cu fata in sus,apoi se da la copt,in cuptorul preincalzit,cca20 de minute,pana ce se coc uniform.Se lasa sa se raceasca putin apoi se toarna deasupra,cu o lingurita,glazura de lamaie.Se da la frigider cca 30 de minute sa se intareasca putin glazura
POFTA BUNA!





Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: