luni, 18 ianuarie 2010

CUPOLA DIN RULADA CU CREMA DE FRUCTE

(laborios,cca12 portii)
INGREDIENTE;
pentru blaturi;8 oua,8 linguri de zahar, 6 linguri de ulei,8 linguri de faina,o esenta de rom
pentru crema rulada;1/2 pachet de margarina pentru crema.,5 linguri de zahar pudra,o lingura de ciocolata Fi netti,o lingura praf de cacao,esenta de rom.
CREMA 1;10 fructe coapte de kiwi,4 linguri de frisca sau 200 ml frisca lichida,5 linguri de zahar pudra,1 pliculet de gelatina (25g)
CREMA2;un iaurt mic de fructe,2 banane coapte,3 linguri de frisca,3 linguri de zahar pudra
pentru ornare;jeleuri de fructe
PREPARARE;
1.Se prepara doua blaturi din cate 4 oua ,4 linguri de zahar,3 linguri de ulei,4 linguri de faina,esenta,ingredientele folosindu-se in ordinea data.Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt,apoi se toarna aluaturile,care se coc ,20 de minute, la foc potrivit,in cuptor preincalzit.
2.Se prepara crema ruladei,mixand margarina moale,la temperatura camereiimpreuna cu ciocolata,cacaoa ,zaharul si la sfarsit ,esenta de rom.
3.Se desprind blaturile de hartia de copt,ajutandu-ne de lama unui cutit.un blat se intoarce cu partea de jos in sus,tot pe hartia de copt,apoi se unge cu crema de cacao si se ruleaza usor,ajutandu-ne de hartie atunci cand rulam.Dam rulada la frigider cateva minute sa se intareasca putin(cca 15 min)
4;Intre timp pregatim prima crema.Se curata fructele de kiwi de coaja,apoi se taie bucati mici si se fac piure cu un blender.Acest piure il adaugam peste fisca batuta cu zaharul pudra si la sfarsit adaugam gelatina topita la bain-marin(atentie la instructiunile de pe plic)
5.Rulada se taie feliute foarte subtiri care se aseaza intr-un castron sau bol captusit cu folie de plastic,una langa alta,apoi se toarna crema din kiwi,se presara jeleuri colorate,care le maruntim si asezam deasupra un capac rotund decupat din blatul copt care ne-a ramas,se preseaza usor cu mana si sew da la rece pana preparam a2a crema.
6.Se mixeaza frisca cu iaurtl,zaharul si piureul de banane(se fac cu blenderul),apoi se adauga si gelatina topita la bain marin,turnata in fir subtire
SE toarna crema de banane peste,,capacul" din castronul cu rulade,apoi se presara deasupra jeleuri si se ,,inchide"cu un alt capac(va fi baza prajiturei) .Se da prajitura la rece cateva ore sa se inchege bine.
De preferat este ca aceasta prajitura sa se prepare de seara si sa se taie a doua zi Eu am facut niste mini prajiturele,in forme de savarine, din crema ramasa si cateva jeleuri,apoi le-am folosit la ornare.Se taie felii subtiri.










Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: