duminică, 17 ianuarie 2010

Delicata cu budinca

(mediu,cca 12 potrii)
Cantitati;
Blat;5 oua,150g de zahar,100g faina,doua linguri de cacao,esenta,un praf de sare
Crema;doua plicuri praf budinca,800ml lapte,8 linguri de zahar,un cub mic de unt(aprox.50g),esenta(
facultativ),cateva piscoturi,100ml cafea concentrata rece
Sirop;200 ml apa+8 linguri de zahar+esenta
Ornat;100 g ciocolata topita(eu am ales Finetti,putin incalzita la microunde),ciocolata alba de menaj ,data prin razatoare
Preparare;
Batem sau mixam albusurile cu un praf de sare,apoi cu zaharul turnat in ploaie,se incorporeaza si galbenusurile zdrobite,apoi esenta si faina.Se tapeteaza cu hartie de copt o forma,apoi se toarna aluatul care se coace la foc potrivit,cca 20-25 min,in cuptorul preincalzit.Se scoate blatul copt din forma,se lasa sa se raceasca apoi se taie pe orizontala ,in doua parti egale.
Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul,apoi se opreste focul si se adauga esenta.Se lasa la racit
Se prepara crema de budinca,incalzind bine laptele indulcit cu zaharul,apoi se toarna peste praful de budinca,amestecand continuu ,sa nu se faca cocoloase,apoi continuam sa amestecam pe flacara mica a aragazului,pana se ingroasa bine.Se lasa cateva minute sa se racoreasca ,apoi se incorporeaza si untul sau margarina ,amestecand bine.
Se insiropeaza o parte din blat,apoi se aseaza in forma cu inel detasabil.Se unge cu jumatate din crema de budinca,apoi se aseaza piscoturile date prin cafeaua rece,se adauga deasupra crema ce ne-a ramas,se uniformizeaza si se pune a doua parte din blat si ea insiropata bine,se preseaza usor deasupra si se da cam o ora la figider ,sa se intareasca bine.
Se demonteaza forma,se trece prajitura pe un platou apoi se imbraca cu ciocolata si se orneaza cu fulgi de ciocolata alba.

Pofta buna






Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: