vineri, 22 ianuarie 2010

DELICIU CU FRUCTE

(medie,cca15 buc)
CANTITATI;
Pentru blaturi;8 oua,8 linguri de zahar,8 linguri de faina,esenta de vanilie
pentru crema;6 linguri de frisca preparata(lichida), 8 linguri de zahar pudra,2 plicuri de gelatina,2 iaurturi(de cate 400g bucata) de caise,un ciorchin de struguri kis-mis(fara samburi),un compot de mare de caise,3 fructe de kiwi,50g ciocolata de menaj
PREPARARE;
Se fac doua blaturi de pandispan,in tavi dreptunghiulare egale,din cate 4 oua ,4 linguri de zahar ,4 linguri de faina si esenta de vanilie
Se fac de doua ori cremele de umplutura astfel;
prima crema se face din 3linguri de frisca preparate mixata cu un iaurt de caise,4 linguri de zahar pudra si un plic de gelatina lasat la inmuiat in 100ml apa rece si topita la bain-mare,care se toarna in fir subtire,in crema de iaurt,mizind in continuare la viteza mai mica.
Strugurele spalat si scurs de apa se broboneste,kiwi se curata de coaja,un fruct se taie jumatati de rondele subtiri iar celelalte doua se taie in bucatele mici,se scot caisele din compot(eu le-am curatat si de coaja,pentru ca s-a curatat foarte usor) se lasa sa se acurga iar zeama compotului se pastreaza pentru insiropat.
Se ia o tava putin mai inalta in care montam prajitura astfel;asezam primul blat copt,il insiropam cu jumatate din cantitatea de compot,apoi turnam crema de caise preparata dintr-un iaurt,se presara pe toata suprafata fructe(cam jumatate din ele),apoi asezam deasupra al doilea blat de pandispan insiropat cu restul de compot,presam usor cu mana,apoi turnam deasupra a doua crema din iaurt,preparata separat de prima si asezam fructele ramase pe toata suprafata,apoi ornam cu ciocolata de menaj topita(eu o dau prin razatoare, apoi o topesc la bain mare impreuna cu o lingura de frisca lichida sau un pic de unt).Se lasa cel putin doua ore la frigider sa se inchege,dar de preferat este sa i tai a doua zi.

POFTA BUNA!






Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: