luni, 18 ianuarie 2010

DOVLECEI PANE CU CASCAVAL RAS

(mediu,cca 4 portii)
Ingrediente;
2dovlecei,200g pesmet,4oua,sare,100ml ulei pentru prajit,100g cascaval,smantana pentru servit
Preparare;
Dovleceii se spala bine,se curata de coaja(daca sunt mai batrani) si se taie unul felii subtiri rotunde iar celalalt se taie pe lung,in feliute subtiri.Se sareaza cu un praf de sare,apoi se trece fiecare feliuta prin pesmet.Ouale se bat separat intr-o farfurie.Dupa ce am trecut fiecare feliuta prin pesmet,pesmetul ramas il amestecam cu oul batut.Incingem uleiul intr-o tigaie,apoi feliutele de dovlecel trecute prin pesmet se trec si prin oul batut apoi se prajesc in uleiul incins,dar dam focul mai mic pentru a se patrunde bine si a nu se arde,ramanand galbeni-aurii Feliutele prajite se scot pe servetel absorbant
pentru a scapa de exesul de grasime ,se rade cascavalul deasupra..Se servesc calzi sau reci,cu smantana.

POFTA BUNA!.



Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: