joi, 14 ianuarie 2010

Friptura de curcan,cu cartofi prajiti

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
5-6 medalioane de curcan.
1 kg cartofi.
1 salata verde mai maricica.
1 sau 2 ardei rosii.
1 ceapa rosie.
cateva frunzulite de menta verde pentru salata verde.
300 - 400 ml ulei de palmier pentru prajit cartofii.
sare, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Dupa ce am curatat si taiat cartofii ii pregatim pentru prajit intr-un ceaun cu mult ulei de palmier (300-400 ml ulei).
Uleiul trebuie sa fie incins deja cand punem cartofii la prajit. Separat pregatim si gratarul pe care punem carnea de curcan si pe care o vom intoarce cam la 10-15 minute.
In timp ce carnea si cartofii sunt pe foc pregatim si salata, o spalam, o taiem, ardeiul gras taiat, ceapa taiata si cateva frunzulite de menta. Aceasta menta in salata da o savoare extraordinar de buna si cu un gust deosebit.
Dupa ce am terminat si cartofii de prajit si carnea s-a facut pe gratar, vom pune pe farfurie si le vom orna frumos cu frunzulite de menta.La acest fel de mancare am folosit knorr delicat,pentru friptura de pui,cu gust de usturoi.




Trimisa de Craciun Mariana




Niciun comentariu: