miercuri, 13 ianuarie 2010

,,FULGI"DE PUI CU CIUPERCUTE SOTATE

(Mediu,cca4 portii)
CANTITATI;
un piept mare de pui dezosat,o lingura condimente de legume deshidratate(delikat),un praf de piper,o lingurita de condimente amestec uscate(cimbrisor,foi de dafin,busuioc,oregano,usturoi,
coriandru),o cescuta de pesmet (auriu, de preferat)o cescuta de fulgi de ovaz,3 linguri de smantana(grasime 20%),o lingura mustar iute,250 ml ulei pentru prajit
pentru sote;
300g ciuperci,2 linguri de ulei de masline,o lingurita de condimente deshidratate,un praf de piper
PREPARARE;
Pieptul de pui se spala si se taie pe lung in fasii lungi si subtiri care se condimenteaza cu piper si condimente,apoi se amesteca cu smantana amestecata cu mustarul si se lasa la frigider cam jumatate de ora.
Se amesteca pesmetul cu fulgii de ovaz,apoi prin acest amestec se trec fasiile de piept de pui marinate in amestecul de smantana si mustar si apoi se prajesc in baie de ulei foarte incins(atentie,uleiul trebuie sa fie foarte incins)cam 2-3 minute, apoi se scot cu o spumiera pe servetele absorbante,pentru a scapa de surplusul de ulei.
Ciupercile curatate si spalte,se taie feliute subtiri care se soteaza in ulei de masline.Se acopera tigaia cu un capac etans cateva minute,apoi se presara condimentele deasupra ciupercutelor,se mai lasa cateva minutele si se opreste focul.
,,Fulgii'din piept de pui se servesc alaturi de ciupercutele sotate,cu conopida si morcov murat.Sunt deliciciosi si dupa ce s-au racit.
POFTA BUNA!
Trimisa de Urrsan Anisoara

Niciun comentariu: