luni, 18 ianuarie 2010

FURSECURI GLAZURATE

(mediu,cca 25 bucati)
Ingrediente;
pentru aluat;200g unt moale,la temperatura camerei,200g zahar pudra,3 galbenusuri de ou,300g faina,esenta de rom
pentru umplutura;150g unt,la temperatura camerei,100g zahar pudra,doua linguri de cacao,esenta de rom
pentru glazura;150g ciocolata menaj,fulgi de nuca de cocos deshidratata
PREPARARE;
Se freaca untul cu zaharul pudra,turnat treptat,apoi se adauga,pe rand cate un galbenus,esenta si faina turnata,in ploaie, cate putin.Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt,sub forma de bastonase,lungi de 2-3 cm,turnate cu un pos,care se coc la foc iute,cca15 min.,pana se rumenesc usor.
Crema se prepara frecand untul cu zaharul pudra,esenta si cacaoa,pana de vine o crema omogena,cu care vom unge fursecurile ce se vor lipi cate doua,apoi se trec cu un capat prin ciocolata,o parte se dau si cu fulgi de nuca de cocos,apoi se pun pe un gratar,sa se usuce glazura si se dau la rece pentru a se intari crema.Sunt delicioase, a doua zi cand se fragezesc de la crema.
POFTA BUNA!



Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: