miercuri, 13 ianuarie 2010

Musaca combinata

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru 6 portii
-1 kg de carne tocata (eu folosesc combinata, vita cu porc)
-2-3 vinete
-1 kg cartofi
-150ml ulei
-2 cepe
-4 oua
-2 linguri faina
-patrunjel si marar verde
-sare, piper, busuioc
-2 linguri pesmet
-100 g cascaval
-2 felii de paine
Pentru sos
-50 ml ulei
-3 linguri pasta de tomate
-o cana de supa (poate fi si apa)
-sare, piper, busuioc,oregano, o de dafin foaie
-1 lingura de zahar
-50 ml vin (facultativ)
-4-5 catei de usturoi

Mod de preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja.
Vinetele se spala si se taie feliute, se sareaza si se lasa la scurs.
Painea se pune la inmuiat si se stoarce.
Carnea se amesteca cu ceapa tocata, jumatate din verdeata,2 oua, sare, piper, busuioc,painea. Se pot cali toate, dar eu prefer sa le las crude, pentru a fi mai dietetic, si va garantez ca iese la fel de bun !!!
Cartofii se curata si se feliaza.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.
Se pune un strat din felii de cartofi, peste care se pune compozitia de carne, care se niveleaza bine.
Feliile de vinete se pun deasupra.
Din faina, 2 oua, si o cana de apa rece se face un sos, la care se adauga putina sare, piper, busuioc. Se toarna uniform peste vinete si se da la cuptor pentru 30 de minute.
Se scoate musacaua si se rade cascaval deasupra.
Pentru sos se pun toate ingredientele si se fierb la foc mic 5-7 minute. Vinul si usturoiul se pun la sfarsit.
Musacaua se serveste cu sos de rosii, cu smantana presarat cu verdeata.
Pofta buna !








Trimisa de Mirodoni Anca

Niciun comentariu: