Musaca de vinete cu carne de curcan si costita

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
300 g carne de curcan tocata
100 g costita afumata
1-2 vinete tinere (1kg)
1 dovlecel
2 morcovi
3-4 rosii
1 ardei gras rosu
1 ardei peperoni nu prea iute
4-5 cartofi potriviti
100 g ciuperci
1 legatura patrunjel
1 ou
2-3 linguri faina
2-3 linguri smantana
50 ml lapte
50 ml ketchup
100 ml bulion
optional 50 g cascaval
3-4 linguri ulei de masline
2 linguri ulei sau putina margarina pentru uns tava
sare, piper, paprika, curry, cimbru
1 cub/lingurita concentrat ciuperci

Mod de preparare: Se curata de coaja si se taie felii de 6-7 mm grosime vinetele, dovlecelul, morcovii si cartofii.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti putin ulei de masline si prajiti putin pe ambele parti vinetele, dovlecelul, morcovii si cartofii condimentandu-le pe toate, apoi le scoateti cu o spatula intr-un castron.
Puneti in tigaie uleiul de masline ramas si caliti ceapa taiata marunt, ardeiul gras si peperoni taiati felii subtiri, o rosie decojita taiata cubulete mici, carnea tocata, costita taiata marunt si ketchup. Caliti-le 10-15 minute la foc mic, apoi condimentati cu sare, piper, paprika, curry, cimbru, adaugati concentratul si ciupercile taiate felii subtiri, verdeata tocata.
Ungeti o tava mai inalta cu ulei sau margarina si tapetati-o cu putina faina. Asezati in straturi legumele calite incepand cu cartofii, morcovii, dovleceii, carnea calita cu legumele din tigaie. Peste carne asezati feliile de vinete, turnati bulionul si 200-300 ml apa. Acoperiti totul cu felii de rosii. Inveliti tava cu folie de aluminiu (staniol) deasupra si dati-o la cuptorul incins 30 de minute la foc mediu.
Intr-un castronel amestecati oul cu faina ramasa, smantana si laptele. Scoateti tava din cuptor, indepartati folia si turnati uniform compozitia din castronel. Mai dati la cuptor 30 minute la foc mic. Cine doreste poate presara deasupra cascaval ras cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor. Se lasa la racorit, apoi se taie in portii.
Asezati musacaua pe farfurii, garnisiti cu putina smantana si frunze de patrunjel si cateva linguri din sosul ramas in tava.









Trimisa de Stoica Lacramioara