luni, 18 ianuarie 2010

MUSACA DE VINETE CU CARNE

ingrediente;
4 vinete mari,700g carne tocata amestec(vita+porc),o ceapa 2-3 catei de usturoi,1 ardei gras,o lingura pasta de tomate,o legatura de marar verde,sare,piper,cca 300ml ulei(pentru prajit vinetele),4oua,100g cascaval,smantana pentru servit.
preparare;
Vinetele se spala,li se taie cotoarele si se taie pe lungime in felii groase de cca 1 cm care se prajesc pe ambele fete in ulei apoi se scurg in strecuratoare.
Intre timp calim in putin ulei,ceapa taiata marunta,ardeiul si usturoiul feliat subtire,se adauga si carnea tocata si se amesteca usor pana ce scade tot sucul lasat.Se adauga si pasta de tomate,se potriveste de sare si piper si la sfarsit se pune si verdeata tocata fin.
Intr-o tava mai inalta se aranjeaza un strat din feliile de vinete prajite,aranjate una langa alta astfel incat sa nu se vada fundul tavii.Se intinde stratul de carne apoi se acopera cu un alt strat de vinete prajite.Deasupra se toarna,pe toata suprafata,ouale batute.Se da la copt in cuptor, la temperatura potrivita,cca25-30 min.In timpul coacerii putem sa scurgem,cu grija, surplusul de grasime.La sfarsit,cand scoatem tava din cuptor,razuim prin razatoare cascavalul.Se serveste,de preferat rece, cu smantana.





Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: