luni, 18 ianuarie 2010

PAPANASI

(mediu,cca 20 portii)

INGREDIENTE;
400g branza proaspata de vaci,4oua,o cana de zahar,un plic praf de copt,2 lingurite coaja rasa de lamaie,un praf de sare,cca 600g faina,ulei pentru prajit(200-250ml) zahar pudra vanilat pentru decorat
PREPARARE;
Intr-un castron se pune branza, se sparg ouale,se toarna cana de zahar,coaja rasa de lamaie,praful de sare si praful de copt,apoi se amesteca bine cu o furculita si se lasa cam 15 min. sa se odihneasca(se topeste zaharul si din ce sta mai mult,papanasii ies mai pufosi).Se incorporeaza si faina,amestecand bine apoi framantam cu mana pana ce nu se mai lipeste aluatul de degete.Din aluat se fac bilute,putin mai mari decat o nuca care apoi se preseaza,pe un blat de lucru,dat cu faina si li se fac gaurele pe mijloc,apasand cu degetul si prin miscari scurte,circulare.Se prajesc bine pe ambele parti,in ulei incinsapoi se scot si se lasa sa se scurga intr-o sita sau se scot pe servetele absorbante,dupa care se tavalesc prin zahar pudra vanilat.Se servesc dati cu dulceata deasupra sau se servesc cu smantana sau lapte batut.Este un desert delicios si sanatos.
POFTA BUNA

EXTRASFAT;
branza proaspata de vaci este mai buna(grasa si fara zer) daca o cumparam din piata,de la tarani.




Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: