sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Piersicute


(cca 15 portii,mediu)
Cantitati; fursecuri(pentru 2 tavi);4 linguri cu untura(din osanza),4 oua,2 cani de zahar pudra,o lingurita si jumatate de amoniac stins cu suc de lamaie sau otet,esnta si faina cat inghite,cca 700g ,ca pentru cornulete
Cantitati crema;2 plicuri budinca de ciocolata(sau dupa preferinta)cca 800 ml lapte,8-10 linguri de zahar,o lingura de unt sau margarina,200g miez de nuca maruntit
pentru ornat;sirop din apa cu zahar in care dizolvam o picatura de colorant alimentar,zahar tos,cu cristale foarte albe si fine
Preparare;
Din ingredientele pentru fursecuri se framanta un aluat potrivit de tare(ca pentru cornulete),din care modelam bilute nu foarte mari,putin mai mici ca o nuca ,pe care le asezam usor distantate intre ele,intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la foc,mai iute la inceput,apoi potrivit,pana se rumenesc foarte bine,apoi se scot din tava si se lasa sa se raceasca foarte bine.
Intre timp preparam crema .Incalzim bine laptele amestecat cu zaharul,apoi turnam peste praful de budinca,dam craticioara pe flacara mica a aragazului,amestecand continuu pana se ingroasa crema .O lasam sa se racoreasca putin apoi incorporam si margarina sau untul
Fursecurile racite,se fixeaza in podul palmei apoi se scobesc cu o lingurita,atat cat sa umplem cu crema.
Crema rece se amesteca cu miezul de nuca maruntit,apoi se umplu jumatatile de fursecuri,se lipesc intre ele cate doua,apoi se trec prin siropul preparat cu colorant alimentar si prin zaharul tos.Se pot colora cu doua culori(fiecare parte se trece prin culori diferite,de obicei galbena si rosie sau printr-o culoare portocalie)




Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: