luni, 18 ianuarie 2010

PILAF DE PUI CU AMESTEC DE VARA

(usor,cca4 portii)
Ingrediente;
250g orez cu bob rotund,1l de apa,doua lingurite de delicat,6copanele de pui(sau ce parte a puiului dorim)un praf de piper,0 ceapa potrivit de mare,50mlulei,o punga amestec de legume de vara congelat,patrunjel verde
Preparare;
Copanelele spalate se pun la fiert in apa rece.Cand dau in primul clocot, se spumeaza apoi se adauga delicatul si se lasa sa fiarba carnea.Se scoate carnea fiarta pe o farfurie,se adauga in supa orezul spalat in mai multe ape reci si se lasa sa fiarba la foc domol pana ce scade toata supa, amestecand din cand inn cand sa nu se lipeasca.Copanelele se prajesc in ulei incins,iar in uleiul ramas calim putin ceapa taiata foarte marunt si o adaugam peste pilaful scazut. se presara si un praf de piper si se acopara cu un capac si se lasa cca10 min ca orezul sa se umfle bine.Separat se fierb legumele congelate cu un praf de sare,cca15min,apoi se scurg bine de apa.Pilaful se serveste fierbinte alaturi de copanelele prajite ,cu amestec de legume si cu patrunjel verde tocat marunt presarat deasupra.
POFTA BUNA!
Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: