Pipotele cu sos si garnitura de ciuperci sotate

(mediu,cca5 portii)
Cantitati;
1 kg de pipotele de pui,1 kg de ciupercute proaspete,50 ml ulei de masline,200 g orez cu bob lung,sare piper,condimente amestec uscate(cimbrisor,oregano,
dafin,busuioc,) o lingura pasta tomate,6-7 catei de usturoi
Preparare;
Pipotelele spalate si curatate de pielite se pun la fiert, acoperite cu apa rece cu un praf de sare,cand oincep sa fiarba se spumeaza usor si se da focul mic,lasandu-le sa fiarba cu sare,un praf de condiment,cca 30 min.
Se scot pipotelele din supa,cu o spumiera si se pun la prajit intr-o lingura de ulei de masline,adaugand putina supa peste ele si se lasa acoperite sa fiarba inabusit pana scade toata supa.Cand incep sa se rumeneasca,se adauga lingura de pasta de tomate si usturoiul zdrobit,se toarna si o cescuta din supa ramasa,se potriveste de sare si condimente,dupa gust,se mai lasa sa fiarba cateva clocote si se opreste focul.In supa carev ne-a ramas ,firbem orezul bine spalat cu apa rece si il lasam sa fiarba la foc domol,pana se inmoaie bine,apoi dupa ce am potrivit de sare si condimente,oprim focul si acoperim cu un capac etans,cateva minute
Ciupercile curatate de pielita,spalate ,se feliaza subtire apoi se soteaza in putin ulei de masline,potrivindu-le de sare si condimente, dupa gust.
Pipotelele cu sos se servesc alaturi de ciupercile sotate si de orez,langa o salata de sezon
Pofta buna!





Trimisa de Ursan Anisoara