marți, 19 ianuarie 2010

PIRAMIDE CU CREMA

Cantitati;
Prima crema de ciocolata;150g de margarina pentru crema,15 linguri de zahar pudra,3 linguri cacao,esenta de rom
A doua crema;un plic de praf de inghetata de capsuni,100ml late rece,5 g gelatina
Mai avem nevoie de;30 bucati de biscuiti Petite Bure de cocos,bombonele decor de ciocolata.

PREPARARE;
Se pregateste prima crema de ciocolata,frecand bine,margarina aflata la temperatura camerei ,impreuna cu zaharul pudra,esenta si cacaoa,pana ce devine o crema omogena
Crema de capsuni se obtine mixand praful de inghetata cu laptele rece si apoi turnand gelatina in fir subtire,dupa ce am dizolvat-o in apa rece,apoi am topit-o in bain maren.
Se monteaza prajitura astfel;intr-o forma de cozonac,tinuta inclinat,astfel incat sa asezam biscuitii,unul langa altul,pe doua laturi ale formei,in asa fel incat sa construim cele doua laturi ale piramidei.Se ung biscuitii cu un strat subtire de crema de ciocolata,apoi se presara deasupra bomboane de decor din ciocolata,se monteaza si al doilea strat de biscuiti,lipindu-se de cei unsi,apoi se toarna jumatate din crema de capsuni,se presara iarasi bombonele de ciocolata,se toarna si restul de crema si se niveleaza usor,apoi se aseaza peste crema de capsuni,ultimul strat de biscuitit lipiti intre ei cu crema de ciocolata.Acest ultim strat de biscuiti,vor forma baza piramidei.Se lasa la frigider,cel putin doua ore apoi se taie felii subtiri care se pot decora dupa preferinta;cu ciocolata,cacao,zahar pudra,frisca,etc.

POFTA BUNA!




Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: