luni, 11 ianuarie 2010

PIZZA

{mediu,cca 4 tavi)

Cantitati(pentru 4 tavi);250 ml apa calduta,un praf de sare,25g dtrojdie proaspata, cca 600g faina,250 g salam de vara,150 g kaizer sau costita extra,muschi feliat(5-6 felii),6-7 ciuperci proaspete,8 oua,200g telemea,150 cascaval,400 ml suc de rosii sau 3 linguri de pasta dizolvata cu apa (eu folosesc suc de rosii amestecat cu ardei,facut in casa)piper,condimente pentru pizza,o lingurita rasa de zahar,2 linguri de ulei de masline2 ardei,2 rosii
PREPARARE:
1.In apa calduta se dizolva sarea si drojdia proaspata si cu faina,se framanta un aluat potrivit de tare si elastic,care sa nu se lipeasca de maini,care se acopera cu un prosop de bumbac si se lasa sa creasca,la caldura cca 30 de minute,timp in care pregatim celelalte ingrediente.
2.Salamul se feliaza,kaizerul se taie cubulete subtiri,ciupercile se curata si se feliaza,branza si cascavalul se dau prin razatoare,sucul se amesteca cu o lingura de ulei de masline,cu zaharul ,cu piperul si condimentele pentru pizza,amestecandu-se pana se omogenizeaza
3.Se imparte aluatul in 4 bucati,apoi din fiecare bucata se intinde cate o foaie groasade cca0,5 cm,care se intinde in tava unsa cu putin ulei.Deasupra se toarna suc de rosii,apoise presara telemeaua,se aseaza pe margini feliute de salam,apoi se presara si kaizerul,ciupercile si se decoreaza cu bucatile de muschiulet facute buchetele,prinse cu jumatati de scobitori din bambus,care dupa ce se coace pizza se scot cu grija,ramanand muschiuletul in format de buchetel.Se bat deasupra ,la fiecare tava,cate 2 oua si se presara cascaval ras.Se dau la copt,in cuptor incins,cca20-25 minute.
SFATURI pentru o pizza reusita;
-Dupa ce am presarat tot mezelul,mai putem presara deasupra un praf de piper,oregano(pentru cei carora le place gustul)si un praf de condimente pentru pizza
-Pentru o pizza cu blat moale si pufos,este necesar sa acoperim tava(dupa ce s-a copt) cu un capac sau ceva gros din bumbac,asta pentru a se aburi si inmuia blatul
POFTA BUNA!






Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: