vineri, 8 ianuarie 2010

PLACHIE DE SALAU

(medie,4 portii)
Cantitati;(4 portii) 4 bucati potrivite,de salau proaspat,indulcit cu putina sare,o ceapa mare,50 ml ulei,7-8 catei de usturoi,un paharel de vin alb sec,200 ml suc de rosii sau rosii in bulion date la blender(eu am folosit suc de rosii amestecat cu ardei gras rosu,facut in casa),50 g faina,sare,piper 3-4 foi de dafin,amestec de condimente uscate(cimbrisor,dafin, busuioc ,coriandru,maghiran ,oregano)
Preparare;
Pestele spalat si portionat,indulcit cu sare ,se tavaleste pe ambele parti prin faina si se prajeste bine in ulei incins,apoi se scoate si se aseaza intr-un vas de jena sau o tavita.In uleiul in care am prajit pestele,calim putin ceapa taiata solzisori(pana devine sticloasa) apoi adaugam usturoiul zdrobit si sucul de rosii,amestecam bine si condimentam dupa gust cu sare,piper si amestecul de condimente.Lasam sa scada putin,ingrosandu-se sosul apoi il stingem cu paharelul de vin alb sec ..Mai lasam 2-3 clocote,apoi turnam sosul peste, peste si bagam si foile de dafin si dam totul la cuptor,cca 10 minute decand a inceput sa clocoteasca.Plachia este delicioasa servita fierbinte cu mamaliga calda.
Pofta buna!








Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: