marți, 19 ianuarie 2010

PRAJITURA ALEXIA

(laborios,cca12 portii)

INGREDIENTE;
BLATUL1; 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,esenta
BLATUL2;100g miez de nuca prajit si maruntit,500ml frisca lichida,2 linguri cacao amaruie,1 plic de gelatina,4 linguri de zahar pudra,esenta sau zahar vanilat
BLATUL3; 4 linguri de frisca(oprim din fisca blatului 2),4 linguri de zahar pudra 250g branza dulce de vaci,1 plic de gelatina,esenta
ORNAT SI INSIROPAT;o cutie mare de compot de ananas, taiat marunt
PREPARARE;
Se pregateste un blat de pandispan,din albusurile batute spuma tare cu zaharul,galbenusurile zdrobite si adaugate peste bezea,esenta si faina turnata in ploaie.Se unge o forma de tort cu inel si se da aluatul la copt timp de 30 min ,la foc potrivit.Blatul copt se lasa in forma,se insiropeaza cu compotul de ananas scurs din conserva si se lasa la racit
Se mixeaza frisca pana se intareste(se opresc cele 3 linguri pentru blatul 3),apoi se adauga si zaharul pudra ,cacaoa,miezul de nuca maruntit si esenta.Gelatina inmuiata 10 minute in apa rece,se topeste la bain-mare,fara sa se fiarba,apoi se adauga in fir subtire peste crema de frisca cu cacao.Aceasta crema se toarna imediat peste blatul insiropat.
Imediat se trece la prepararea ultimei creme.Se mixeaza frisca cu zaharul si branza de vaci(scursa de zeama daca are),se adauga si esenta si gelatina imnuiata ca la cealalta crema,apoi se toarna imediat peste crema de cacao.Deasupra se presara,pe toata suprafata fructul maruntit de ananas,surs bine de sirop.Se lasa cel putin 2 ore prajitura la frigider inainte de a o taia.Deasupra se orneaza cu ciocolata amaruie rasa prin razatoarea mare sau putem orna cu orice dorim,dupa preferinta.
POFTA BUNA!






Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: