luni, 18 ianuarie 2010

PRAJITURA BICOLORA CU GLAZURA DE SCORTISOARA

(mediu,cca 15 buc)
Ingrediente;
pentru blat;6 oua,6 linguri de zahar,6 linguri de faina,esenta,o lingura de cacaoa,un praf de sare
pentru crema;2 plicuri de crema rapida, 500ml lapterece,100ml frisca lichda(crema o alegem dupa preferinta,eu am ales de capsuni)
pentru glazura;250g zahar pudra,2 linguri de frisca lichida,un praf de scortisoara
PREPARARE;
Se bate albusul cu un praf de sare si cele 6 linguri de zahar,pana se intareste(bezea),apoi se adauga galbenusul zdrobit cu telul,esenta si faina turnata in ploaie.Aceasta compozitie se imparte in doua castronele;una ramane alba iar cealalta se amesteca usor cu lingura de cacaoa.Se tapeteaza o tava cu hirtie de copt,apoi se toarna alternativ cate un rand subtire din fiecare culoare si se da la copt cca15min la foc potrivit.Se scoate prajitura de pe hartie,se taie in treibucati egale(pe lungimea dungilor) si se lasa sa se raceasca.
Pregatim crema, mixand praful de crema cu laptele rece pana se intareste apoi adaugam si frisca lichica si mai mixam cam 2min.
Fiecare parte de blat se ungr cu un strat de cremaapoi se suprapun una peste alta incercand sa aranjam culorile diferit.
Se prepara glazura din zaharul pudra amestecat cu frisca lichida,pe flacara mica a aragazului,pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina in care adaugam la sfarsit praful de scortisoara.Aceasta glazura se toarna calda deasupra prajiturii.Se da prajitura cel putin o ora la frigider,inainte de a se taia.(Eu m-am cam grabit cu taiatul si se cunoaste)

POFTA BUNA!





Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: