joi, 21 ianuarie 2010

PRAJITURA CU DOVLEAC SI MERE

(mediu,cca 25 portii)
Pentru 2 tavi;
Cantitati aluat;600g faina, 400ml apa calduta pentru framantat, un cub mic de drojdie,2linguri de ulei, 1lingura de otet, un praf de sare.
Pentru umplutura;2felii de dovleac pentru placinta, 4-5 mere, 1cana de zahar ,100g unt, 1lingura scortisoara macinata,100g ulei, 100g de zahar pudra vanilat.
Mod preparare;
1.Din apa calduta in care am dizolvat sarea, drojdia, otetul si uleiul si faina framantam un aluat elastic pe care il lasam la odihnit,acoperit cu un prosop de bumbac,cateva minute(cca 20 min.)
2.Curatam dovleacul de coaja apoi il dam prin razatoare si il inmuiem putin in untul incins.Se curata merele de coaja apoi se dau si ele prin razatoare si se amesteca cu dovleacul inmuiat(se pot cali si merele dar ele sunt moi si crude si gustoase totodata)apoi se amesteca cu cana de zahar si scortisoara.
Din aluatul crescut, intindem foi potrivit de mari(ne ajutam de un sucitor)si cat mai subtiri care se ung cu un strat subtire de umplutura ,apoi se ruleaza usor si se aseaza rulou langa rulou,intr-o tava unsa cu putin ulei.Deasupra se toarna putin ulei, in fir subtire si se da tava la cuptor pana ce prajitura se rumeneste usor.
Se taie in bucati mici, patrate care se pudreza din abudenta cu zahar vanilat.
Se lasa la racit.
Pofta buna!



Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: