luni, 18 ianuarie 2010

PRAJITURA CU GLAZURA SI NUCA

Timp de preparare:(medie,cca 20 buc)

Cantitati;
Aluat;250gunt, 150gzahar, 2plicuri zahar vanilat, 1varf cutit sare, 4oua, 200g faina, 1lingura cacao, 80g nuci macinate, o lingurita scortisoara macinata
Pentru decor;2plicuri glazura cu gust de caramel, 20 mieji intregi de nuca.

Mod preparare;
Se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zaharul cu mixerul la viteza maxima, se adauga zaharul vanilat si sarea si se amesteca pana devine o pasta omogena.Se adauga treptat ouale, unul cate unul.Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa si scortisoara apoi se inglobeaza treptat in compozitia de mai sus. Se adauga si miezul maruntit de nuca.Se toarna aluatul de mai sus intr-o tava unsa cu putin ulei, apoi se baga in cuptorul preincalzit, 25min.
Dupa coacere se aseaza tava pe un grilaj si se lasa la racit.Pentru glazura se procedeaza conform instructiunilor de pe plic, se unge prajitura, se taie patrate sau romburi si se orneaza cu miez intreg de nuca.

Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: