luni, 18 ianuarie 2010

Prajitura NOAPTE SI ZI cu gem de caise

(mediu,cca 25 buc)

Ingrediente;
BLAT;6galbenusuri,o cana de zahar,1 pachet de margarina sau unt,2cani de faina,1lingurita amoniac de sodiu stins cu suc de lamaie sau otet,2linguri de cacaoa,esenta,gem de caise,o cana de lapte
BEZEAUA;6albusuri,o cana de zahar,sucul de la 1/2lamaie,un praf de sare.
PREPARARE;
Se freaca margarina sau untul( la temperatura camerei)cu cana de zahar si cu galbenusurile pana devin spumoase apoi se adauga si laptele,cate putin,esenta, amoniacul stins si faina amestecata cucele 2 linguri de cacaoa.
Se unge o tava cu putin ulei, se toarn aluatul de mai sus si se da la copt cca.20min la foc potrivit.
Intre timp pregatim bezeau,batand albusurile cu un praf de sare,pana se spumeaza apoi se adauga zaharul turnat in ploaie,cate putin,si se amesteca pana se topeste zaharul.Este gata cand nu mai cade de pe tel.Se toarna si sucul de la lamaie
Dupa 20 min.Se scoate blatul din cuptor si se unge cu nu strat subtire de gem si se mai da la cuptor inca 3min. sa faca crusta,apoi se toarna bezeaua,se intinde pe toata suprafata prajiturei si se da din nou la cuptor,cam 5min.pana ce bezeaua se rumeneste usor.Prajitura se taie calda cu un cutit cu lama udata in apa,in forma de romburi.Se poate orna cu fulgi de ciocolata,bomboane ornament sau nuca de cocos deshidratata.
POFTA BUNA!

Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: