sâmbătă, 2 ianuarie 2010

PRAJITURA ROYAL


(mediu,cca 10 portii)
Cantitati blat;
5 oua mari,un praf de sare,150 g zahar,un plic zahar vanilat,O lingura rasa de faina,o lingurita rasa de praf de copt,1/2 lingurita de praf de scortisoara,250 g miez de nuca macinat
Cantitati crema;
200ml frisca lichida,200g iaurt de capsuni,3 linguri de zahar pudra vanilat,1/2 tableta de ciocolata cu alune(cca 50 g),10 g gelatina
Ornat;3 linguri de frisca,aschii de ciocolata,ciocolata decor
PREPARARE;
1. Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare ,cu zaharul si zaharul vanilat,apoi se adauga galbenusurile zdrobite,lingura de faiuna amestecata cu praful de copt si scortisoara si la final miezul de nuca macinat fin.
2. Se unge si tapeteaza cu hartie o tava de copt,se toarna aluatul si se da la copt,cca 12-15 minute,la foc potrivit in cuptorul preincalzit.
3. Blatul copt,se desporinde de hartie,se taie in doua jumatati pe verticala
4. Se mixeaza frisca pana se intareste,oprim 3-4 linguri pentru ornat,restul se amesteca cu iaurtul de fructe si 3 linguri de zahar pudra vanilat,se toarna gelatina inmuiata in 50 ml apa si apoi topita la bain -marin,in fir subtire si la final tableta de ciocolata rasa.
5.Din aceasta crema se opresc 4-5 linguri pentru ornat deasupra,restul se toarna pe jumatae de blat,se aseaza si cealalta jumatate deasupra,presand usor,se unge cu un strat de crema pe care il nivelam(eu am folosit un pieptan pentru prajituri),apoidecoram dupa imaginatie cu frisca,ciocolata si bonbonele decor.Se lasa prajitura 2 ore la frigider,inainte de a o taia bucati potrivite.
POFTA BUNA!







Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: