sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Pui cu legume in sos de vin alb

Timp de preparare:
2 ore si 15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
• 1 lingura ulei de masline • 60 gr costita impanata, fara soric, taiata bucati • 1 pui (de aprox. 1,5 kg), taiat in 8-12 bucati si fara piele • 1 lingurita sare • 300 ml vin alb sec • 250 gr ceapa, curatata • 6 cuisoare intregi • 150 ml sherry sec • 2 foi de dafin • 250 gr morcovi mici, curatati • 2 tije de telina, curatate si tocate • 200 gr ciuperci, sterse si injumatatite • 500 ml supa de pui • piper negru • 100 gr mazare din conserva • 1 lingura patrunjel proaspat tocat • 30 gr unt, moale • 2 linguri rase faina

Mod de preparare: 1. Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se rumeneste usor costita, 5 minute.Se scoate din cratita cu o spumiera, se scurge pe un servet de hartie si se lasa deoparte. 2. Se sareaza bucatile de pui, apoi se prajesc in cratita, in serii, daca este necesar (aprox. 10-15 minute), intorcandu-le regulat pana se rumenesc pe toate partile.Se scot pe o farfurie si se scurge excesul de grasime din cratita. 3. Se toarna vinul in cratita si se pune la fiert, amestecand si racaind bucatile de carne prinse pe fundul cratitei.Se reduce focul si se fierbe la foc mic 5 minute sau pana cand vinul a scazut la jumatate. 4. Se inteapa cepele cu cuisoarele si se adauga in cratita cu sherry si foile de dafin si se fierb la foc mic 2 minute.Se adauga morcovii, telina, ciupercile, bulionul, restul de ceapa,costita, bucatile de pui si putin piper. 5. Se pun din noul la fiert.Cand dau in clocot,se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic 40 minute.Se adauga mazarea si patrunjelul si se mai fierb 5 minute. 6. Se amesteca untul cu faina astfel incat sa se formeze o pasta uniforma si se inglobeaza in sos.Se mai fierb, amestecand, 5 minute sau pana cand sosul se ingroasa putin.Se scot foile de dafin si cepele cu cuisoare, apoi se servesc.


Trimisa de: Boldeanu Valentina

Niciun comentariu: