duminică, 3 ianuarie 2010

PUI PE ,,BORCAN"

Ingrediente;un pui mare,putin ulei de masline,condimente pentru friptura de pui,1/2kg cartofi,2-3 catei de usturoi,o lingurita legume deshidratate(delicat),2foi de dafin,cateva boabe de piper,patrunjel verde
PREPARARE;
Puiul curatat si spalat se cresteaza putin pe piept si pe copane(unde este carnea mai groasa)apoi se freaca cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu condiment de friptura,apoi se aseaza (cu partea inferioara,cea taiata,sub piept)pe un borcan de sticla, curat in care am pus putina apa,foile de dafin, piperul boabe si un praf de condiment.Folosesc borcan in loc de sticla,pentru ca borcanul are gura mai larga si permite o condimentare mai buna in interiorul puiului.Puiul pe borcan se aseaza intr-o tava,- si in jurul lui asezam cartofi taiati mai grosi(taraneste) pe care ii stropim cu putin ulei iar deasupra presaram delicatul si usturoiul taiat feliute subtiri.Turnam si o cana de apa si bagam tava in cuptor,ccao ora si jumatate,pana ce puiul se rumeneste frumos.Se scoate tava din cuptor,se da cu grija jos puiul de pe borcan si se aseasza pe un platou,iar in jurul lui se pun cartofii pe care presaram patrunjel verde tocat marunt.Puiul se serveste fierbinte si portionat,aleturi de cartofi si o salata de sezon sau de acritura.
POFTA BUNA!


Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: