luni, 18 ianuarie 2010

PULPE PE PAT DE SARE GRUNJOASA CU CARTOFI NATUR

(mediu,4 portii)
Ingrediente;
4 pulpe de pui,condimente,piper,o mana de sare grunjoasa,6cartofi,o lingutita legume deshidratate(delicat),
verdeata,o lingura de ulei de masline
Preparare;
Intr-o tavita se presara sarea grunjoasa intr-un strat de cativa milimetri.Copanelele se spala,se lasa sa se zvinte sau le stergem cu un prosop,apoi le condimentam,doar cu condiment si piper,apoi le asezam pe patul de sare din tavita si le dam la cuptor, la foc potrivit,pana se rumenesc frumos deasupra.atunci oprim focul si scotem copanelele din tavita si le curatam usor de sarea uscata de pe ele.
Cartofii se curata de coaja si se taie in patru, in cubulete,apoi se pun intr-o craticioara acoperiti cu apa si se pun la fiert.Cand dau in clocot,se adauga si delicatul si se lasa sa fiarba,la foc mic pana se inmoaie cartofii.Dupa ce au fiert se scurg de apa si se stopesc cu uleiul de masline,amestecandu-i usor.Deasupra lor se presara verdeata tocata fin(patrunjel sau marar).Copanelele se servesc alaturi de cartofi natur impreuna cu o salata de sezon sau se servesc cu mujdei de usturoi,dupa preferinta.

POFTA BUNA!



Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: