luni, 18 ianuarie 2010

Racitura de cocos

(mediu,cca6 portii)
Cantitati;Carne de cocos(copane,aripi,piept,
maruntaie),2 morvovi,un pastarnac,o ceapa taiata in 4,sare,cateva boabe de piper,usturoi,dupa gust,un praf de boia dulce
Preparare;
Carnea spalata bine se pune la fiert in apa rece,cca 4 litri si se spumeaza in momentul cand incepe sa fiarba,apoi se adauga zarzavatul curatat,spalt si taiat mare,se potriveste de sare,se presara si cateva boabe de piper si lasam sa fiarba ,la foc domol,pana scade la jumatate si carnea este bine fiarta.Se scoate cu o spumiera zarzavatul si carnea,se potriveste ,dupa gust, de sare si usturoi(pe care il adaugam in zeama,dupa ce l-am zdrobit).Se strecoara zeama printr-o sita fina.Se pregatesc farfuriile,se pune carnea curatata de pe os,morcov taiat rondela(si cateva frunze de patrunjel),apoi se toarna zeama,cat sa acopere carnea.Daca supa este prea grasa ,se poate aduna din grasime,luand cu polonicul pelicula grasa de deasupra.Se poate presara deasupra boia dulce sau iute,dupa preferinta,de ardei.Se ladsa cateva ore sa se inchege bine,in incaperi racoroase.





Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: