vineri, 8 ianuarie 2010

Rosii si cartofi umpluti

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
peste hering norvegian de preferinta 200 gr. (eu am pus macrou)
100gr.ceapa
25 gr.marar
25 gr.patrunjel
8 cartofi
8 rosii
50 gr. mustar
150 gr sos de mustar

Pentru ornat:
ardei dulce
salata frunze
cateva masline

Ingrediente pentru sos:
un galbenus
200 gr ulei suc de lamaie
1 lingurita mustar,
1lingurita zahar daca mustarul nu e dulce, daca e dulce puneti mai putin zahar

Mod de preparare: Peste putin sarat (eu prefer sa-l sarez singura cu 1 lingura de zahar, 2 de sare putin ulei si condimente dupa gust - eu pun mustar alb, piper negru boabe, se poate boia dulce, coriandru, frunza de dafin de toate cate putin, ung bine pestele din toate partile si inauntru dupa ce l-am curatat bine, se acopera cu capac sau cu pelicula alimentara si se pune la frigider pentru 24 de ore.

1 Se amesteca ceapa, marar, patrunjel, pestele maruntit cubulete.
2 Se curata cartoful de coaja si se da forma unui butoi, se fierbe cartoful la foc mic sa fie bun de scobit in mijloc ca sa-l puteti umple.
3 Se taie varful la rosie si se scobeste cu o lingurita miezul si semintele.
4 Se umple cartoful si rosia.
5 Se pun pe o farfurie 2~4 felii de peste, 2 rosii si doi cartofi umpluti si se toarna deasupra sosul din mustar si se orneaza cu frunze de salata, masline si ardei dulce.

Sosul: se freca galbenusul in spuma cu putin suc de lamaie, apoi se adauga cu unda subtire uleiul cate putin, se bate incontinuu si la sfarsit adaugati zaharul si mustarul, mai bateti putin .






Trimisa de Vechiu Dana

Niciun comentariu: