duminică, 3 ianuarie 2010

ROSII UMPLUTE

(mediu,cca 6 portii)

Ingrediente;500gcarne tocata(vita+porc),50g orez,o ceapa,sare,piper,o legatura patrunjel verde,o lingura de pasta de tomate, 50ml ulei, un ou,smantana pentru servit
Mod preparare;
Se caleste ceapa taiata foarte marunt in uleiul incins,adaugand cate putina apa pentru a se inmuia orezul,apoi se adauga si pasta de tomate si se amesteca bine .Se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
Carnea tocata se amesteca orezul umflat,cu oul,patrunjelul tocat marunt si se potriveste de sare si piper.
Rosiilor li se taie un capac in partea de sus,dar nu de tot,se lasa cam 1-2 cm prins de rosie si cu ajutorul unei lingurite curatam pulpa rosiei lasand 1cm pe peretele rosiei.
Se umple fiecare rosie cu umplutura de mai sus si se aranjeaza intr-o craticioara una langa alta si se fierb la foc domol,cca 30-40 min,apoi se opreste focul si se mai lasa 5-10min acoperiti in craticioara,apoi se servesc fierbinti cu smantana.
Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: