ROTITE CU CACAO

ROTITE CU CACAO(mediu,cca 25 buc)
CANTITATI;
2pachete de unt,1 kg de faina,300 g zahar pudra,4 oua,4 linguri de cacao,esenta,un praf de sare,100g de nuca de cocos deshidratata
PREPARARE;
1.Untul moale,zaharul,ouale,praful de sare si esenta, se amesteca bine,apoi se toarna si faina si se framanta un aluat omogen,care se imparte in doua parti egale.o parte se lasa alba iar cealalta parte se framanta cu cacaoa ,pana devine omogen.Se lasa la rece cca 30 de minute.
2.Ambele bucati se impart iarasi in doua.O parte din cel alb se face sul,iar cealalta parte se intinde intr-o bucata lunga de 30 cm si lata de 10-12 cm.Cele doua bucati de aluat cu cacaoa se intind la fel,ca si bucata alba.
3.Din doua aluaturi intinse(unul alb si unul maro),se taie cate 7 fasii,pe lungime.Se aseaza bucata maro intinsa pe masa de lucru apoi se aseaza fasiile peste ea,cate una alba si una maro,una langa alta,lipte,apoi deasupra fasiilor asezate,se vine,pe mijloc cu sulul de aluat alb.Se ruleaza astfel incat aluatul maro sa imbrace perfect interiorul ruladei ,apoi se tavaleste ruloul prin nuca de cocos ,turnata pe masa de lucru.Din acest rulou se taie rondele subtiri,de cca 1 cm ,care se coc intr-o tava tapetata cu hartie,timp de 20 de
minute,pana se rumenesc putin.Se servesc cu o cana de ceai sau lapte,la micul dejun.
POFTA BUNA!




Trimisa de Ursan Anisoara