duminică, 17 ianuarie 2010

RULADA CU FRISCA

Timp de preparare: (mediu,cca10 potii)
Cantitati blat;
5 oua,5 linguri de zahar pudra vanilat,3 linguri de ulei,5 linguri de faina,un praf de sare
Cantitati crema si ornat;
500ml frisca lichida,400g crema ciocolata Finetti,3 linguri zahar pudra vanilat

PREPARARE;
1.Se bat albusurile de ou cu un praf de sare(eu le bag la mixer) si cu cele 5 linguri de zahar pudra vanilat ,pana se obtine o bezea,in care incorporam galbenusurile zdrobite si amestecate cu uleiul.Se incorporeaza si faina turnata in ploaie,amestecandu-se usor,pana la o omogenizare perfecta.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se toarna aluatul si se da la copt ,in cuptorul preincalzit,cca 15 min.,la foc potrivit.Blatul copt se desprinde de hartie,cu ajutorul unei lame de cutit si apoi se intoarce cu josul in sus,tot pe aceiasi hartie.
2.Se mixeaza frisca pana se intareste,apoi se da in doua parti ;una ramane alba si se amesteca bine cu cele 3 linguri de zahar pudra vanilat si se foloseste la ornat,iar cealalta parte se amesteca cu crema de Finetti,oprindu-se cateva linguri pentru ornat,iar restul se intinde uniform pe blatul copt.Se ruleaza strans ajutandu-ne de hartia de copt si se da putin la rece.
3.Dupa ce s-a racit putin ,se orneaza cu frisca si crema de ciocolata.Se da la rece cel putin o ora ,apoi se taie felii subtiri.
POFTA BUNA!




Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: