duminică, 3 ianuarie 2010

RULOURI DIN PIEPT DE PUI

(laborioase,cca 8 portii)
Ingrediente;
1 piept de pui mare si dezosat,o ceapa mica,un ardei gras rosu,6-7 ciuperci mari,patrunjel verde,2 lingurite delikat, o lingurita condimente(maghiran,piper,
busuioc,oregano,cimbrisor)
50 ml vin alb,ulei,cateva scobitori de bambus,cateva fasii de bacon afumat
PREPARARE;
Pieptul se taie fasii cat mai mari si groase de1 cm care se intind putin cu un ciocan de snitele si se condimenteaza cu un praf de condiment si delikat.
Se taie ceapa marunt,ciupercile curatate se maruntesc,ardeiul gras se taie cubulete marunte si se calesc putin in o lingura de ulei,apoi se condimenteaza cu delikat si condiment apoi, la sfarsit se presara patrunjelul tocat marunt.
Pe feliile de carne batute si condimentate se pune cate o lingura de umplutura de ciuperci,se ruleaza usor si fiecare rulou se infasoara in cate o fasie de bacon afumat,apoi se prind capetele cu o scobitoare ,astfel incat sa nu curga umplutura.
Rulourile se prajesc bine in ulei,iar cand sunt rumenite pe toata suprafata se toarna pe ele vinul alb,se acopera cu nu capac,se mai lasa pe foc inca 5 minute,apoi se scot pe hartie absorbanta pentru a elimina surplusul de grasime.Se servesc calde cu pireu de cartofi si o salata de sezon.
POFTA BUNA!


PORTOFELE CU SURPRIZE
Ingrediente;
un piept mare de pui, dezosat,cca 150 g de fulgi de ovaz,100g cascaval,100g muschiulet afumat,un ardei gras rosu(sau kapia),sare,piper,cateva scobitori de bambus,ulei pentru prajit,2 oua
Preparare;
Pieptul de pui se taie in bucati mai groase care se taie cu un cutit,in interior,in asa fel incat sa nu il gaurim,ca niste buzunare.
Cascavalul si muschiuletul se taie bucati subtiri ,de dimensiunea portofelelor,ardeiul se prajeste in ulei,apoi se curata de pielita si se taie bucati la dimensiunea cascavalului si a muschiului.
Se aseaza una peste alta,cascaval-muschi-ardei prajit-muschi-cascaval,apoi se introduc cu grija in buzunarele facute in bucatile de piept si prindem marginile portofelelor cu cate o scobitoare.
Se bat bine ouale cu un praf de sare,se baga portofelele si se dau bine prin ou apoi se tavalesc bine prin fulgii de ovaz si se rumenesc pe ambele parti in ulei incins.Se scot pe servetele absorbante pentru a elimina surplusul de grasime.Se scot scobitorile.
Se servesc calde alaturi de ciuperci sotate,cu o salata de sezon








Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: