Salata beouf

(mediu,cc8 portii)
Cantitati;2 piepturi mari de cocosi de curte(sau piepturi de cumparat),1 kg de cartofi,,5 morcovi potriviti,3-4 buc. pastarnac,2 borcane de 800g castraveti murati in otet,2 gogosari murati,maioineza din 32 galbenusuri fierte +2 galbenusuri crude,sare ,piper,2 foi de dafin,3-4 linguri de mustar iute sau dulce,dupa preferinta

Preparare
Piepturile de cocos se fierb foarte bine,apoi se suviteaza si se taie foarte marunt.Cartofii se fierb in apa cu sare,cu tot cu coaja,apoi se lasa la racit si se curata de coaja si se taie cubulete foarte mici.Morcovul si pastarnacul se fierbe in apa cu sare si 2 foi de dafin apoi se scot din apa,se lasa la racit si se taie cubulete foarte mici.Castravetii se curata de coaja ,se taie cubulete foarte mici,care se lasa la scurs in strecuratoare sau chiar se preseaza bine cu mana (pentru a nu ramane otetul in ei ,care inmoaie salata),la fel se procedeaza si cu gogosarul si cu ce alte acrituri preferam.
Preparam maioneza din 2 galbenusuri crude +2 galbenusuri crude+un praf de sare+300-400ml ulei,turnat in fir subtire, cate putin.Din maioneza oprim cateva linguri pentru ornat,iar restul se incorporeaza in salata amestecata cu mustarul.Se amesteca bine toate ingredientele,se sareaza si condimenteaza dupa gust,apoi se aseaza frumos pe platouri,se niveleazaun strat de maioneza subtire deasupra si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia,cu masline ,muraturi,etc
Pofta buna!




Trimisa de Ursan Anisoara