miercuri, 20 ianuarie 2010

Sarailie

(laborios,cca50 bc)
Cantitati;
3 oua,o cana de iaurt gras,1/2 cana de ulei,1kg de faina,500g miez de nuca,o cana de zahar MARGARITAR,300ml ulei.o cutie de amidon alimentar
Sirop;1kg de zahar MARGARITAR+500ml apa+o lamaie taiata felii subtiri
PREPARARE;
Se amesteca ouale cu cana de ulei,turnat cate putin,apoi se adauga si cana de iaurt si se toarna si faina si se framanta un aluat potrivit de tare,elastic care se lasa putin sa se odihneasca.Aluatul se face rulou apoi se taie bucati mici, egale din care se fac foile.Amestecam doua cani de faina cu o cana de amidon alimentar apoi din acest amestec presaram pe planseta de lucru dar si pe foile pe care trebuie sa le intindem foarte,foarte sibtir,ajutandu-ne de o vergea lunga si subtire.Se aseaza doua foi intinse,una peste alta si intre ele se presara miez de nuca macinat si amestecat cu o cana de zahar.
Foile astfel pregatite se ruleaza pe vergea,apoi se incretesc impingand usor cu mainile spre interior,apoi se scoate vergeaua(se trage usor din ruloul incretit)si se taie cu un cutit bucati de cca4-5 cm de rulou,care se aseaza unul langa altul,intr-o tava rotunda si cu diametrul mai mare(cca40 cm).Dupa ce am umaplut tava cu saraide,turnam peste ele 300ml ulei si dam tava la cuptor pana se rumeneste frumos.
Fierbem apa cu zaharul in cateva clocote(pana se topeste zaharul si se leaga siropul)apoi adugam lamaia feliata si daca dorim si esenta de vanilie.Cest sirop fierbinte se toarna peste saraidele rumenite si se lasa cca4-5 ore sa se insiropeze.De preferat sa se pregateasca de seara si sa se manance a doua zi.
POFTA BUNA!







Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: