sâmbătă, 2 ianuarie 2010

SARMALUTE IN FOI DE VARZA ACRA

IN OALA DE LUT(cca20 portii,mediu)

Ingrediente;o varza murata,1kg de carne amestesc(porc+vita),0 cescuta de orez,1-2 cepe,sare,piper,2 linguri de pasta de tomate,un praf de cimbru uscat,un ou(il adaug ca sa nu se desfaca sarmalele in timpul fierberii),marar si patrunjel verde tocat fin,2 foi de dafin,ceva afumatura(eu am ales caizer)

Preparare;Se desface varza foi,se spala cu apa rece apoi se taie cotoarele si se portioneaza in bucati cat infasuram sarmalele.
Se amesteca bine carnea cu ceapa taiata marunt,cu orezul spalat,cu verdeata taiata,cu oul(optional),cu o lingura de pasta de tomate,un praf de sare,un praf de piper,putin cimbru si se amesteca bine cu o lingura toate ingredientele,potrivind dupa gust.
Miezul verzei se toaca marunt,fideluta.In fiecare bucata ,pregatita de varza ,se pune cate o lingura de umplutura de carne,apoi se infasoara sarmaua,indesand capetele verzei,in iteriorul sarmalei,usor,cu degetul,pentru a nu se desface in timpul fierberii.
Sarmalele facute se aseaza una langa alta,in oala de lut ,dupa ce aceasta a fost inmuiata in apa o ora, dupa ce am presarat pe fundul oalei un strat de varza tocata. In mijlocul ultimului rand,punem cateva bucati de afumatura,2 foi de dafin si lingura ramasa de pasta de tomate,diluata cu putina apa.Se acopera totul cu un strat varza tocata si se baga in cuptorul dabea aprins(nu trebuie sa fie preincalzit),la inceput se acopera oala cu capacul,dar dupa cca o ora decand au inceput sa fiarba se poate lua capacul pentru a se rumeni deasupra.






Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: