duminică, 17 ianuarie 2010

SARMALUTE IN FOI DE VITA

(mediu,cca 8portii)
Cantitati;
1 kg de carne amestec(vita+porc),o cescuta de orez,o ceapa,un ou,2 linguri pasta de tomate,verdeata(marar si patrunjel)sare,piper,frunze tinere de vita de vie,50ml ulei,smantana
Preparare;
Frunzele tinere de vita se oparesc cu apa fiarta,apoi se clatesc cu apa rece,se lasa sa se scurga.
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei impreuna cu orezul spalat,adaugand cate putina apa sa se umfle,apoi se adauga o lingura de pasta de tomate si se lasa sa se raceasca.Se amesteca carnea tocata cu orezul umflat,cu verdeata tocata marunt,se potriveste de sare si piper,se adauga si oul si se amesteca totul bine.
Pe cate o frunza de vita oparita se pune cate o lingura de umpltura de carne,apoi se ruleaza bine si se imping capetele bine, cu degetele in interiorul sarmalei,astfel incat sa nu se desfaca in timpul fierberii.
Se aseaza sarmalele,una langa alta,intr-o oala apoi se dilueaza lingura de pasta de tomate cu apa si se toarna peste sarmale,adaugand apa atat cat sa acopere sarmalele si se pun la fiert la foc domol,cca45 min .Sarmalutele se mananca calde cu smantana proaspata.
POFTA BUNA!


Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: