luni, 18 ianuarie 2010

TARTA CU MERE SI JELEU

(mediu,cca 12 portii)
CANTITATI;
4-5 mere,o lingura de unt sau margarina,o cana de zahar,4 oua,4 linguri de zahar,4 linguri de faina,esenta de vanilie,un plic de JELLE-TORT sau cateva jeleuri de fructe,250 ml sirop, preparat din apa data in cateva clocote cu 8 linguri de zahar,un praf de sare
PREPARARE;
1.Se spala ,se sterg si se curata de samburi merele,apoi se taie felii subtiri,opridu-se jumatate de mar ,care se va taia cubulete marunte.Se unge o forma de tarta cu unt sau margarina,apoi se aseaza, una langa alta,feliile de mar,(ca un evantai),pe toata suprafata formei si se baga in cuptorul incins,cca 15 min,timp in care preparam aluatul de pandispan.
2.Se bat albusurile cu un praf de sare si zaharul turnat cate putin ,pana se obtine o bezea in care incorporam galbenusurile zdrobite cu telul,esenta si faina turnata in ploaie,amestecand usor pana la incorporarea tuturor ingredientelor.
3. Se scoate forma cu mere din cuptor si se toarna cu grija,deasupra aluatul,se presara deasupra cubuletele de mar si se da din nou la cuptor,la foc potrivit,cca 15 minute,pana se rumeneste uniform.
4.Intre timp dam in cateva clocote 250ml de apa cu 8 linguri de zahar.Jumatate din sirop(inca cald)se toarna deasupra tartei nescoasa din forma,se lasa 5 minute si apoi se rastoarna tart pe un platou.Din siropul care ne-a ramas,preparam pliculetul de jeleu,fierband siropul si jeleul,1minut,apoi se toarna firbinte peste tarta,sau jeleurile maruntite se topesc cu siropul si la fel se toarna deasupra tartei.Se lasa cel putin o ora la frigider inante de a se taia.




Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: