marți, 5 ianuarie 2010

Tarta cu visine

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
-6 ouă
-un pahar de faină
-un pahar de zahăr
-esenţe
-un praf de sare
-4 linguri de ulei

Mod de preparare: Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si uleiul turnat in fir subtire ca la maioneza. Separat, se bat albusurile (atentie! trebuie alese foarte bine la inceput! sa nu scapam nici un fir de galbenus in albusuri!!!). Cind albusurile sint deja tari, se pune tot zaharul odata si putina esenta, iar apoi se bat bezea.
Se amesteca gălbenuşurile cu albuşurile, după care se adaugă făina.
Puneti aluatul, care trebuie să semene cu o smântână mai groasă în tava pregătită, după care se presara visinele date prin faina.
Bagati tava in cuptor si asteptati pana se coace(cam 20 min). Cand este gata, se scoate si se presara zahar pudra.




Trimisa de David Laura

Niciun comentariu: