duminică, 17 ianuarie 2010

TARTA GARFIELD

Timp de preparare: (mediu,cca12 buc)
INGREDIENTE;
ALUAT;300g faina,200g unt,100g zahar(pudra),3 galbenusuri,un praf de sare
UMPLUTURA;3 albusuri,un praf de sare,6 linguri de zahar,2 pliculete zahar vanilat,200g branza dulce de vaci,un pliculet de gelatina
ORNAT;5 kiwi,5 piersici sau nectarine,o banana,3 bombonele sau boabe mici de struguri negri,3 bucatele mici(tablete) de ciocolata,un plic de tort-gelee,putina frisca
PREPARARE;
Din faina cernuta cu un praf de sare si galbenusurile frecate cu untul topit si zaharul pudra,preparam un aluat pe care il bagam intr-un celofan si il lasam 20 de minute la frigider.Se intinde din el o foaie pe care o punem intr-o forma de tarta unsa cu unt,o intepam cu furculita si o dam la copt,cca15min,pana se coace uniform,apoi se scoate pe un platou si se lasa sa se raceasca putin.
Se bat bine albusurile cu un praf de sare si zahar pana obtinem o bezea in care adaugam si branzica dulce scursa bine de zeama,amestecand bine pana la o omogenizare perfecta.Se prepara gelatina la bain-mare dupa ce am lasat-o la inmuiat in apa rece,10 minute si o turnam in fir subtire in crema de branza si amestecam bine(eu am preparat crema la mixer),apoi o turnam deasupra tartei de pe platou si o dam la frigider cca o ora.
Dupa ce s-a intarit si crema ne apucam sa ornam;din feliute subtiri de piersici sau nectarine facem ,,blanita",din feliute de kiwi facem fata si urechile motanului,ochii ,din doua rondele de banana,apoi peste acestea se pun doua bombonele rutunde si colorate,la fel si nasucul iar mustatile din ciocolata rasa si topita,trasa in linii subtiri pe o coala de hartie si bagata putin la congelator.Deasupra se prepara jeleul din tort-gelee si suc de fructe sau putin ceai de fructe indulcit si se toarna cald deasupra pentru a fixa fructele pe tarta.O alta optiune pentru glazurarea prajiturii pentru copilasii mai mici,este putin gem de caise strecurat prin sita de ceai,deasupra tartei. Eu am facut si un ,,bretonas "din frisca,pentru ca aveam si putina frisca la frigider..Se lasa putin la frigider sa se inchege bine.
POFTA BUNA!







Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: