marți, 19 ianuarie 2010

Tort de ciocolata ,,Ora 12"

(mediu,cca 12 portii)

Ingrediente;
blat;7oua,7linguri de zahar,7linguri de faina,esenta,
crema;200ml frisca lichida,100g ciocolata menaj
sirop;3cani de apa,2cani de zahar,1fiola de esenta de rom
Glazura;100 g ciocolata de menaj,2 linguri frisca lichida
Ornat;Ciocolata alba de menaj

Preparare;
Se bat albusurile cu cele 8 linguri de zahar pina se face o bezea consistenta,apoi se adauga in ea galbenusurile zdrobite cu telul,esenta si faina turnata in ploaie.Se amesteca cu telul, de jos in sus,pana la omogenizarea aluatului.Se unge cu putin ulei, o forma de tort si se da la copt cca 20-25 min la foc potrivit.
Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul si dupa ce oprim focul adaugam esenta.Se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza frisca pana se ingroasa bine, apoi se incorporeaza ciocolata de menaj,topita la bain marin
Blatul rece se taie pe orizontala in trei bucati egale.Fiecare parte se insiropeaza cu sirop rece,apoi se unge cu un strat de crema de ciocolata si se monteaza parte peste parte,pe un platou.Eu peste crema de ciocolata ,am mai presarat fulgi de ciocolata(am dat ciocolata prin razatoarea mare.
Se topeste ciocolata data prin razatoare cu 2 linguri de frisca lichida,apoi glazura se toarna peste tortul montat.Se orneaza cu ciocolata alba,topita sub forma de banuti care i-am asezat pe tort ca orele unui ceas si inimioare.Se da la rece cel putin o ora inainte de a-l taia
Pofta buna!




Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: