joi, 7 ianuarie 2010

Varza calita cu carnati de casa,in vas ceramic

(mediu,cca 6 -8 portii)
Cantitati;2kg-2,5kg de varza murata,cca 1 kg carnati de casa (sau afumati ,de cumparat),0 ceapa potrivita,0 lingura untura de porc,2-3 foi de dafin, o lingura boia dulce de ardei,un praf de cimbru uscat(dupa gust),cateva seminte de chimen(dupa gust),piper macinat,200ml suc de rosii(eu am folosit suc de rosii amestecat cu ardei gras rosu ,facut in casa)sau 2 linguri de pasta de tomate desfacute cu apa
Preparare;Se gusta varza,iar daca este prea acra sau prea sarata se lasa cateva ore in apa rece,schimband cand si cand apa.Curatam ceapa,se spala si se toaca marunt apoi se caleste in untura incinsa intr-o tigaie mai mare.Varza se toaca marunt,fideluta,apoi se stoarce bine de zeama si se caleste impreuna cu ceapa( deja calita putin),cca 30 de minute,amestecand din cand in cand.Se presara boiaua dulce,piperul macinat,cimbrul ,semintele de chimen,se amesteca apoi se adauga si sucul de rosii.Se amesteca usor,cu lingura de lemn,apoi se rastoarna in vasul ceramic,se aseaza carnatii deasupra ,intregi (se inteapa cu o furculita ,din loc in loc)sau taiati bucati mai mici,apoi se da vasul in cuptorul incalzit putin si se lasa cam o ora ,sa se rumeneasca usor.Se serveste fierbinte alaturi de o mamaliga aburinda si cu u ardei iute.
Pofta buna!









Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: