marți, 12 ianuarie 2010

Varza dulce cu pulpa de porc la cuptor

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 varza dulce de aproximativ 2 kg
1 kg pulpa de porc
1 ceapa
2 morcovi
4-5 rosii
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
2 cuburi concentrat costita afumata
100 ml bulion/ketchup
30 ml ulei
sare, piper, paprika, curry, cimbru, 2 foi de dafin

Mod de preparare: Se taie varza patratele, (vezi video)se pudreaza cu o lingurita de sare, apoi se framanta putin cu mainile, se clateste cu apa rece, se stoarce si se pune la calit impreuna cu verdeata tocata si concentratul, 20 minute, in 10 ml ulei.
In restul de ulei prajiti pe ambele parti pulpa de porc feliata mai gros (aproximativ 2 cm). Intr-o tava mai adanca puneti felii de morcov, ceapa tocata, jumatate din varza calita, un strat de felii de carne, condimentati, acoperiti cu varza, felii de rosii, turnati bulionul, 300-400 ml apa si dati la cuptor, la foc mic, 45 minute pana se rumeneste frumos.
Garnisiti cu verdeata, felii de ardei si de morcovi.
Pofta buna.








Trimisa de Mosneagu Ioana

Niciun comentariu: