joi, 7 ianuarie 2010

Varzari

Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
-1 pachet aluat foietaj

-1 varza alba

-400 g kaizer

-ulei

-2 lingurite boia dulce/iute

-1 ou

-2 cepe

-1 legatura marar

-sare, piper

Mod de preparare: Se toaca ceapa si se caleste in ulei.Se adauga si kaizerul taiat cubulete si se lasa la calit.Se adauga varza tocata ,putina apa si se tine pe foc pana cand aceasta se inmoaie bine.Se adauga boiaua,mararul taiat fin si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Se intinde aluatul,se taie in forma de patrate sau dreptunghiuri( dupa preferinte),se pune cate o lingura sanatoasa de varza pe fiecare bucata de aluat in parte si se plaza colturile aluatului in forma de plic daca am taiat aluatul in forma de patrat sau se ruleaza daca acesta este taiat sub forma de dreptunghi.Se unge cu ou, (eu deasupra am pus si cateva seminte de dovleac) se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie si se da la cuptor ,la foc moderat circa 20-30 min.Se scot din cuptor si se pot servi atat calde cat si reci.
Pentru tocat atat ceapa cat si varza am folosit robotul.

Pofta buna!









Trimisa de Lupu Mariana

Niciun comentariu: