duminică, 28 februarie 2010

Fava

Timp de preparare:
maxim 1h (complexitate medie)

Ingrediente:
1 cana fava
1 ceapa
ulei de masline
apa
sare
zeama de lamaie

Mod de preparare: Se pune fava la fiert cu o cana si jumatate de apa, poza 2 si 3. Pe parcursul fierberii se va ingrosa si va fi nevoie sa mai adaugati cam de doua-trei ori apa, un pic peste nivelul ei. In poza 4 puteti vedea cum trebuie sa arate inaintea primei adaugari de apa, iar in poza 5 inaintea adaugarii a doua oara apa.

Trebuie sa aveti grija sa mestecati in ea pentru ca altfel se lipeste, si mai cu precaredere cam dupa ce completati a doua oara cu apa deoarece se vor forma mici cocoloase care se vor lipi de cratita. Fava este fiarta atunci cand in cratita vedeti ca e sfaramata si e ca o pasta si o puteti lua in mana si se sfarama foarte usor, poza 6.

Apoi o treceti printr-o sita/strecurtaoare foarte fina pentru a pierde excesul de apa. Apoi o puneti in vasul robotului de bucatarie, sau o pasati foarte bine. Puteti pune in vasul robotului de bucatarie si jumatate din ceapa, sare, zeama de lamaie si cam 3 linguri de ulei de masline si le amestecati bine pana devin o pasta uniforma.

Nu prea are gust fara ceapa, dar puteti incerca si fara, de-asta am si recomandat sa se toace foarte bine in robot o parte din ceapa pentru a simti foarte putin ceapa (eu am o problema cu ea :D ). Poza 7.

Taiati cealalta jumatate de ceapa solzisori si o puneti in farfurie peste fava si stropiti cu un pic de ulei de masline si e numai buna de servit.
In forma finala in poza 8. Pofta buna!

Sursa:gostos.ro autor anaiordan

Niciun comentariu: