joi, 11 martie 2010

Mujedera(specific arab)



Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
-1 pahar de linte(maro)
-2 pahare de "burghul";"burghul" este griu fiert,uscat,zdrobit;pe google,amanunte.
Se poate folosi,cu rezultate bune,orezul normal(nu basmati,sau alte tipuri sofisticate);aici se foloseste,des,orezul,dar noua ne place cu "burghul"
-camun(chimen turcesc) macinat
-2 cepe
-ulei de masline(cca 100 ml,sau dupa gust)
-magi(delikat,vegeta...),sau numai sare

Mod de preparare: Lintea,curatata si spalata(neinmuiata),se fierbe cam 20 minute.In apa in care se fierbe se pune cca 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita de camun.Dupa ce lintea e fiarta,se strecoara,dar apa in care a fiert,nu se arunca.
Burghulul,curatat si spalat(neinmuiat) se pune intr-o cratita cu putin ulei de masline.Dupa ce se prajeste f.putin,se pune peste ,lintea fiarta;se mesteca,se pune vegeta...,sau numai sare(dupa gust,dar nu uitati ca avem putina sare si-n apa in care a fiert lintea) si cca 1/2 lingurita camun.
Se pune,apoi,apa(infierbintata)in care a fiert lintea,se pune si apa (de la robinet,dar incalzita)in asa fel,incit lichidul sa acopere burghulul(amestecat cu lintea) cca 1,5 cm.Se mesteca,se potriveste de sare.Se acopera,se lasa sa fiarba cca25 minute,mestecind la fiecare 10-15 minute.
In timpul acesta,ceapa se taie pestisori si se prajeste in ulei de masline(cca 100 ml);se prajeste, sa fie maro(vezi poza).Cind burghulul si lintea sint fierte(si nu mai este lichid),jumatate din cantitatea de ceapa(prajita) si uleiul(tot),se pune peste;se amesteca totul;se mai lasa pe foc cca 2-3 minute;se pune pe un platou;se pune deasupra,restul de ceapa prajita.
Se serveste fierbinte,cu salata.
E o mincare f.rapida,buna de post.







Sursa:gusots.ro autor husni

Niciun comentariu: