Prajitura Kinder Pinguin

Blat:

10oua, 200 g zahar pudra, 5 linguri pesmet, 5 linguri faina, 1 plic praf de copt, 5 linguri miere de albine, 3 linguri cacao, 50 ml lapte, 250ml ulei

Cum procedam?

Batem bine galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc, pana totul devine o spuma frumoasa. Adaugam faina, cacao si pesmetul, praful de copt sitn si omogenizam bine cu mixerul. Adaugam treptat laptele, uleiul si mierea de albine.

Separat batem bine bine cele 10 albuse si amestecam cu compozitia de galbenusuri, incet, de sus in jos, cu o paleta.

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor aproximativ 30 minute.

Racit, blatul il taiem in doua.

Crema:

500 ml frisca lichida, 500 ml lapte, 1 plic de gelatina, 6 linguri zahar pudra,

5 linguri faina, 1 esenta de vanilie

Cum procedam?

Dizolvam faina intr-o parte de lapte (cat intra pana devine o pasta).

Restul laptelui il punem pe foc, adaugam zaharul, iar cand laptele fierbe punem faina dizolvata si amestecam repede incontinuu, nu e voie sa ramana cocoloase ci totul trebuie sa iasa fin. Lasam crema la racit. Batem frisca si apoi incorporam crema racita in frisca. In ½ dintr-o cana cu apa, dizolvam gelatina pe care o turnam peste crema. Pentru 30 minute o dam la frigider.

Asamblam prajitura: primul blat+toata crema+al doilea blat + glazura de ciocolata

Glazura:

2 ciocolati cu lapte+50 ml frisca lichida se dau la microunde in jur de 3 minute. Se amesteca bine si se mai adauga frisca lichida numai daca este cazul!

timp de preparare aprox 3 ore (inclus coacere, lasat crema la rece)

se seveste a2a zi, dificultate medie, nr portii - depinde de marimea pe care o alegem pt a taia prajitura



Trimisa de alina daniela