Tort pruna biata

Timp de preparare:
12 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru blat:
1/4 pahar lapte
2 linguri unt
3/4pahar de faina
3 oua
3 galbenusuri
1 lingurita praf de copt
2/3 pahar de zahar
1/4 lingurita sare

Pentru crema :
400 ml. frisca 36 % i pachetel vanilie si zahar 2~3 linguri
200 gr prune uscate fara samburi
100 gr alcool aromat poate fi visinata sau coniac

Pentru finisare :
un pachet de cremole cu gust de ciocolata si 300 ml. lapte
esenta de lichior cateva picaturi pentru aroma
nuca de cocos ~8 linguri

daca nu doriti sa finisati cu cremole puteti face o glazura din:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida
Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se uniformizeaza.

Mod de preparare: Puneti la inmuiat prunele uscate in alcool pentru 5~6 ore.
Mixati ouale cu zaharul pana se mareste volumul de trei ori ( el trebuie sa devina ca o crema ) aproxemativ 10 minute.
Adaugati faina cu praful de copt ,cernand si dupa o amestecati cu atentie de sus in jos cu miscari circulare cu o spatula de lemn.
Incalziti aproape la temperatura de fierbere laptele cu untul ,luati de pe foc si adaugati in el cateva linguri din aluatul obtinut, omogenizati si il turnati in aluat.
Turnati aluatul itr-o tava unsa cu unt si infainata ,dati la cuptorul preaincalzit la 190 grade C pentru 20 de minute.
Ca sa scoateti usor blatul din tava o puneti pe cateva minute pe un prosop umezit cu apa rece .
Dupa ce sa copt blatul il puneti la racit pe un gratar si dupa asta il taiati in doua parti egale pe orizontala.

Crema :
Se bate frisca cu zahar dupa gust si vanilia pana se intareste apoi adaugati prunele scoase din alcool si taiate bucatele potrivite .
Ungeti cu crema ambele straturi de blat si le suprapuneti .le dati peste noapte la frigider si dupa le ungeti cu cremole preparat conform instructiilor de pe plic .ornati tortul cu nuca de cocos.
Pofta buna !
Trimisa de Lupu Mariana