miercuri, 14 aprilie 2010

Ceapa umpluta


(mediu,cca 4 portii)
Cantitati;un piept de pui,3-4 cepe mari si rotunde,un morcov,50 g orez cu bob rotund,un ou,o legatura de marar verde(sau patrunjel),sare,piper,un praf de cimbru,busuioc,maghiran,50 ml ulei de masline,50 ml vin alb sec,suc de rosii,condimente legume uscate,o lingura de pasta de tomate
Preparare;
Se curata ceapa de foi si se tine  cateva minute(cca 5 min) in apa clocotita cu sare,apoi se taie la fiecare cate un capacel,care se pastreaza,se scoate cu grija miezul,lasand numai primele 2-3 straturi.Miezul scos se marunteste si se caleste in putin ulei cu morcovul dat prin razatoare,apoi se adauga si orezul bine spalat si pe urma carnea de pui, tocata.Se ia de pe foc ,se condimenteaza dupa gust si se lasa sa se racoreasca putin apoi adaugam oul,pasta de tomate,verdeata taiata marunt si se mai condimenteaza daca mai este cazul.se amesteca bine,omogenizand compozitia.Se umple fiecare ceapa scobita cu aceasta umplutura,apoi se aseaza capacelul taiat(eu am legat fiecare ceapa umpluta cu ata ,care dupa ca se gateste ,se taie si se arunca),se aseaza intr-o tavita mai stransa si inalta,se condimenteaza cu de toate,se toarna suc de rosii(eu am pus suc facut in casa cu ardei rosu),se stropesc cu ulei de masline,se toarna paharelul de vin,se completeaza cu apa si se da la cuptor pana se inmoaie bine ceapa,cca 45 min,Se servesc calde cu masline si smantana.
                             
                 Pofata buna!
Trimisa de Ursan Anisoara

Niciun comentariu: