Coltunasi cu carne

(mediu,cca 4 portii)
Ingrediente;3 oua,un praf de sare,cca 200 g faina,300 carne tocata amestec(vita +porc),o ceapa,un praf de amestec de condimente(busuioc,maghiran,
coiriandru,cimbrisor),un praf de sare ,un praf de piper,un borcan de rosii in bulion,un pliculet pentru sos bolognese,un pic de ulei
Preparare; din ouale batute cu un praf de sare si faina,se framanta un aluat potrivit.
Se taie ceapa marunt apoi se caleste in putin ulei,adaugand si carnea tocata,lasand sa scada zeama lasata si carnea sa isi schimbe culoarea,se potriveste de sare si condimente,dupa gust si se lasa sa se raceasca.
Din aluatul framantat intindem cu un sucitor,foi subtiri din care decupam mici discuri,ajutandu-ne de gura unui pahar mic sau de forma speciala.Pe fiecare disc,punem cate o lingurita din umplutura de carne,apoi pliem in doua si lipim bine marginea ,dupa ce cu o pensula am uns-o cu putina apa rece(pentru a se lipi bine),astfel obtinem coltunasii.O parte ii lasam lipiti asa ,iar o parte ,lipim catetele intre ele,rasucind usor si formand niste melcisori.
Intr-o craticioara punem sa fiarba apa cu un praf de sare,iar atunci cand clocoteste,dam drumul coltunasilor,sa fiarba cam 10 minute ,la foc domol,dupa care se scot in strecuratoare sa se scurga bine de apa.
Restul de carne tocata ramasa (de la umplutura),se pune intr-o tigaie cu putin ulei,apoi se toarna sucul si rosiile taiate cubulete,praful pentru sos bolognese,si se amesteca usor,lasand sa dea in cateva clocote,sa se lege.
Coltunasii se servesc cu sos fierbinte deasupra.
                                                                   Pofta buna!
 Trimisa de Ursan Anisoara